Raadsvergadering 18 juni: verbonden partijen

Gepubliceerd op: 11 juni 2024 14:06

Op dinsdag 18 juni is een extra raadsvergadering. Hierin bespreekt de gemeenteraad de jaarrekeningen en begrotingen van alle verbonden partijen. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal (Kuipershof 2 in Geldermalsen). Publiek is welkom. Online meekijken kan ook.

Wat zijn verbonden partijen?

Verbonden partijen zijn partners van de gemeente, zoals de Avri en de GGD. Zij voeren bepaalde taken uit voor de gemeente West Betuwe (en ook voor andere gemeenten in de regio).

De gemeente blijft altijd verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van die taken. Daarom bekijkt de gemeenteraad elk jaar de jaarrekeningen en begrotingen van de verbonden partijen. De gemeenteraad kan hier een mening over geven via een zienswijze.

Bekijk de agenda en alle voorstellen

Spreek in tijdens het raadsspreekuur

Aan het begin van elke raadsvergadering is het raadsspreekuur. Hier kunt u inspreken over een onderwerp dat op de agenda staat. Wilt u iets delen met de raad over een van de jaarrekeningen en begrotingen? Aanmelden kan tot 18 juni 12.00 uur via griffie@westbetuwe.nl. U kunt ook schriftelijk inspreken door uw inspreektekst via een e-mail te sturen.