De gemeenteraad op 21 november op bezoek in Tuil en Varik

Gepubliceerd op: 14 november 2023 15:11

De gemeente West Betuwe bestaat uit 26 kernen. De gemeenteraad wil bij al deze kernen in de gemeente op bezoek gaan om in gesprek te komen met inwoners. Op dinsdag 21 november zijn er daarom in de avond raadsleden in Tuil en Varik aanwezig. Wilt u ook in gesprek met de raadsleden? Alle inwoners van deze kernen zijn welkom!

Door regelmatig op bezoek te gaan in de kernen willen de raadsleden het makkelijk maken voor inwoners om met hen in gesprek te komen. Tijdens deze bijeenkomsten ontstaan open gesprekken over onderwerpen die leven in de kernen. Zo weet de gemeenteraad wat er speelt bij de inwoners en hoe zij over bepaalde situaties denken.

Speeddaten

Tijdens elke bijeenkomst gaan de inwoners en raadsleden met elkaar speeddaten. In vier rondes praten ze over vier verschillende onderwerpen. De kernen en de raadleden kiezen zelf waar ze het met elkaar over willen hebben. Het zijn onderwerpen die nu spelen binnen de kernen.

Het doel van de avond is informatie delen en ophalen. De raadsleden nemen deze informatie vervolgens mee in hun besluit over het onderwerp, zodra dit op de agenda staat. Over sommige van de onderwerpen neemt de raad al snel een besluit. Bij andere onderwerpen kan dat wat langer duren. Maar voor alle onderwerpen geldt dat de raad graag uw mening wil horen!

Tuil en Varik op 21 november

Welke onderwerpen staan er in Tuil en Varik op de agenda? 

In Tuil gaan de gesprekken over:

  1. Verkeersveiligheid
  2. De openbare ruimte
  3. Dorpshuis/ontmoetingsplek
  4. Buitendijkse wandelroute Tuilshaventje

In Varik gaan de gesprekken over:

  1. Leefbaarheid
  2. Herinrichting Pleisterplaats de Bol na de dijkverzwaring
  3. Communicatie
  4. Kleinschalige recreatie en cultuur

Praat mee en leg uw zorgen en ideeën voor uw kern bij de raad neer:

  • 20.00 uur in basisschool de Klingelenburg in Tuil (Weerklank 10)
  • 20.00 uur in dorpshuis de Toevershof in Varik (Walgtsestraat 5)

Alle inwoners van Tuil en Varik zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.